Meteen naar de inhoud

European Fruit Magazine

Concurrentie op biomarkt neemt toe

Tot een jaar of vijf geleden lagen de uitdagingen voor de biologische teler vooral in de teelt en de gewasbescherming. Over de verkoop van biologisch fruit hoefden de telers zich nauwelijks druk te maken. Deze liep haast vanzelf en tegen goede prijzen. Hoe anders is de situatie nu. Door de toegenomen productie van biologisch fruit in Europa én doordat supermarkten biologisch fruit zijn gaan verkopen, is de verkoop een serieus punt van zorg.
Tijdens de/een door DLR Rheinpfalz in juni van dit jaar georganiseerde bijeenkomst voor fruittelers die plannen hebben om om te schakelen naar de biologische teelt, gaven 4 handelsbedrijven in biologisch fruit hun visie op de huidige en toekomstige marktsituatie.

In het artikel in het oktober-nummer van EFM lees je hoe zij aankijken tegen de toekomstige verkoop van biologisch fruit