Skip to content

European Fruit Magazine

Handelsbedrijf koopt een van de grootste perentelers van Nederland

Het Nederlandse handelsbedrijf Staay Food Group heeft een van de grootste Nederlandse perentelers, Westende Fruitteelt in Fijnaart, overgenomen. Westende Fruitteelt teelt op 135 ha peren. Naast Conference teelt het bedrijf onder andere de conceptrassen Rode Doyenné van Doorn/Sweet Sensation®, Uta/Dazzling Gold® en Red Conference.
Bij Westende werken ongeveer 25 mensen in vaste dienst. Rond de oogst werken er ongeveer 400 seizoenarbeiders.
Staay Food Group wil de keten verkorten door meer teeltbedrijven aan zich te binden. Daarbij ligt de focus op pitfruit, steenfruit, meloen, ananas en kas- en bladgroenten. Staay Food Group heeft al eigen teeltbedrijven in Nederland, Spanje, Brazilië en Costa Rica. De groep had in 2022 een omzet van 346,8 miljoen euro.