Skip to content

European Fruit Magazine

Nauwelijks regionale appels in Duitse supermarkten

Het is begin oktober, midden in de appeloogst, maar in de supermarkten in de Duitse deelstaat Brandenburg zijn nauwelijks regionale appels te vinden. In plaats daarvan liggen er veel appels vanuit het zuidelijk halfrond, zo blijkt uit een reportage van het Duitse TV-programma SUPER.MARKT. De journalisten gingen de winkels in om te kijken waar de verkochte appels vandaan kwamen en vooral hoeveel hiervan van Duitse afkomst was. Dat viel erg tegen. Bij supermarktketen Edeka waren van de acht appelrassen in het schap er slechts twee van Duitse herkomst. Bij Rewe kwam slechte één van de zes verkochte appelrassen uit Duitsland en bij Aldi waren slechts twee van de zeven rassen van Duitse bodem.
Met name EDEKA beweert dat regionaliteit een belangrijk criterium is. Uit de test van SUPER.MARKT bleek dit echter niet. Wie appels uit de streek wil kopen kan beter naar de weekmarkt of de lokale fruitteler gaan, concludeert het tv-progamma
De uitzending is te bekijken op rbb-online.de.