Skip to content

European Fruit Magazine

“EU-Subsidies verpesten de markt, maar ik kan niet zonder”

De smaak van het fruit uit de mistige hooglanden van het Tsjechische Zuid-Bohemen stond reeds in 1846 hoog aangeschreven aan het Weense keizerlijke hof. Nu zijn het in heel Europa zware tijden voor fruittelers, zelfs voor de telers van dit bijzondere fruit, merken ze ook op het grootste fruitbedrijf in deze streek: “zonder subsidies is ons bedrijf echt niet rendabel.”

“Subsidies verpesten de markt.” Jaroslav Muška, directeur van Zemcheba, draait er niet omheen. Zijn bedrijf in het Tsjechische Chelčice beslaat 1.800 hectare, met akkerbouw, varkens, koeien, viskwekerijen en een fruitteeltbedrijf van 200 hectare. Met 80 hectare appels is het de grootste appelteler van Zuid-Bohemen.

Log in om het hele artikel te lezen