Skip to content

European Fruit Magazine

Inklapbare spuitmast

De meeste fruittelers in Südtirol brengen direct na de oogst hun appels naar de coöperatie. De coöperatie koelt, sorteert en verpakt de appels. Ook de kisten waar de appels in zitten, zijn van de coöperatie. Een individuele fruitteler heeft dus in de regel geen bedrijfsgebouwen. Machines als een tractor, maaier en spuit staan vaak in de garage onder het huis. Een spuit met een grote dwarsstroomblaasmond past hier echter niet in. De uit Südtirol afkomstige spuitmachinefabrikant Lochmann heeft hier een oplossing voor gevonden: het bovenste deel van de spuitmast kan met behulp van een pneumatische cilinder naar beneden worden geklapt, zodat de spuit wél in de garage past. Een ander voordeel: bij het rijden over de openbare weg van het huis van de fruitteler naar de percelen zorgt een neergeklapte spuittoren voor een betere stabiliteit van de spuit.